Celozrnný chléb s ovesnými vločkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 lžička sůl
300 ml podmáslí
1 lžíce med
1 lžička soda
125 g ovesné vločky
375 g celozrnná hladká mouka
Postup Celozrnný chléb s ovesnými vločkami recept
Postup přípravy receptu
-
Na vál nasypeme mouku, vločky, sodu, sůl a vše smícháme. Uprostřed směsi uděláme důlek a do něj nalijeme podmáslí a přidáme med. Rychle promícháme s ostatními ingrediencemi na válu a vypracujeme vláčné těsto.
Těsto rozdělíme na dvě stejné poloviny a z každé vytvarujeme bochník chleba. Ve středu každého bochníku nožem uděláme několik mělkých zářezů.
Plech pomoučíme a bochníky na něj přeneseme. Chléb pečeme v troubě předehřáté na 220°C, pečeme asi 60 minut. Během pečení teplotu mírně snížíme.
Hotový chléb je nejlepší ještě teplý.