Celozrnný chléb s ovesnými vločkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
300 ml podmáslí
1 lžíce med
1 lžička soda
125 g ovesné vločky
375 g celozrnná hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na vál nasypeme mouku, vločky, sodu, sůl a vše smícháme. Uprostřed směsi uděláme důlek a do něj nalijeme podmáslí a přidáme med. Rychle promícháme s ostatními ingrediencemi na válu a vypracujeme vláčné těsto.

  2. Těsto rozdělíme na dvě stejné poloviny a z každé vytvarujeme bochník chleba. Ve středu každého bochníku nožem uděláme několik mělkých zářezů.

  3. Plech pomoučíme a bochníky na něj přeneseme. Chléb pečeme v troubě předehřáté na 220°C, pečeme asi 60 minut. Během pečení teplotu mírně snížíme.

  4. Hotový chléb je nejlepší ještě teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!