Celozrnný pšeničný chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička olej
0.5 lžičky sůl
1 lžička med
1 balíček sušené droždí
500 g celozrnná pšeničná mouka
1 šálek teplé mléko
na potření
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve promícháme mléko s medem a droždím a necháme několik minut odpočinout. Smícháme s olejem, solí a moukou a prohněteme na bohatě pomoučněné podložce. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout.

  2. Nakonec z těsta vytvarujeme pecen nebo těsto dáme do dobře vymaštěné formy na chléb, potřeme olejem a přikryjeme utěrkou. Necháme na teplém místě vykynout.

  3. Celozrnný pšeničný chléb pečeme při 200 - 250 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!