Celozrnný pšeničný chléb recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička olej 0.5 lžičky sůl 1 lžička med 1 balíček sušené droždí 500 g celozrnná pšeničná mouka 1 šálek teplé mléko na potření olej
Postup Celozrnný pšeničný chléb recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve promícháme mléko s medem a droždím a necháme několik minut odpočinout. Smícháme s olejem, solí a moukou a prohněteme na bohatě pomoučněné podložce. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout.
Nakonec z těsta vytvarujeme pecen nebo těsto dáme do dobře vymaštěné formy na chléb, potřeme olejem a přikryjeme utěrkou. Necháme na teplém místě vykynout.
Celozrnný pšeničný chléb pečeme při 200 - 250 °C.