Červená velikonoční vejce recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžička cukr sůl 6 ks vejce 250 ml ocet 1 ks cibule 2 - 3 lžíce majonéza 1 lžíce hořčice 300 ml voda 1 ks červená řepa mletý černý pepř čerstvá pažitka 100 g sýr Kiri
Postup Červená velikonoční vejce
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme nálev. Červenou řepu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. V kastrole promícháme vodu s octem, cukrem, solí a pepřem. Pak přidáme kolečka řepy a cibule a vše zvolna vaříme při mírné teplotě asi 30 minut. Hotový nálev přecedíme a necháme zchladnout
Mezitím uvaříme vejce natvrdo a vychladlá je oloupeme. Pak vejce vložíme do vlažného nálevu, tak aby byla zcela ponořená. V nálevu necháme velikonoční vejce asi 30 minut barvit
Obarvená vejce podélně rozřízneme. Žloutky, sýr, hořčici a majonézu vymícháme dohladka. Pak směs ochutíme solí, mletým pepřem a usekanou pažitkou. Takto připravenou náplní zdobíme půlky obarvených bílků, které necháme asi 20 minut odležet v chladu
Červená plněná velikonoční vejce podáváme na listech salátu. Výborně chutnají s celozrnným pečivem nebo toastem.