César salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- česnek sůl 2 ks vejce 30 g parmazán olivový olej 2 lžíce citronová šťáva 1 hlávka hlávkový salát mletý černý pepř 3 plátky bílý chléb
Postup César salát
Postup přípravy receptu
-
Chléb si nakrájíme na malé kostičky, které na rozehřátém oleji spolu s oloupaným a nakrájeným česnekem osmažíme dokřupava, potom je osušíme na papírovém ubrousku, abychom odstranili přebytečný tuk
Omytý salát natrháme na malé kousky, v míse ho zalijeme olejem, přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř a promícháme
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme ledovou vodou a oloupeme. Vejce nakrájíme na čtvrtky a přidáme do salátu i s opečenými krutony a parmazánem
César salát už stačí jen promíchat a můžeme podávat. Zasytí i jako hlavní chod
Zdroj: Vojtěch Leman