České zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 g sůl 120 g cibule 1 lžička kmín 30 g cukr krystal 20 ml ocet 8% 10 g polohrubá mouka 1000 g bílé zelí 40 g vepřové sádlo
Postup České zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Bílé zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Zelí vložíme do mísy a spaříme 1000 ml vroucí vody, potom vodu ze zelí scedíme.
V kastrole zpěníme na sádle cibuli, přidáme zelí, sůl, cukr a kmín, podlijeme cca 150 ml vody a dusíme doměkka, až se voda téměř vysmahne. Pak přidáme pro dochucení ocet, zasypeme moukou a dusíme ještě asi 10 minut.
České zelí podáváme jako přílohu k vepřové pečeni s knedlíkem.
Energetická hodnota: 255kJ / 100 g, 528kJ / na porci