Kuře pečené na hřibech recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 100 ml mléko 3 lžíce olivový olej 1/2 lžičky mletá sladká paprika drůbeží vývar 2 špetky mleté chilli koření 400 g čerstvé hřiby 100 g čerstvé máslo 1 ks větší čerstvé kuře
Postup Kuře pečené na hřibech
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme, omyjeme, rozkrojíme na polovinu a osolíme. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na potírání smícháme mléko s olejem, paprikou a chilli kořením
Remosku silně vytřeme máslem, poklademe hříbky, vložíme kuře řezem dolů a upečeme. Během pečení kuře podle potřeby podléváme vývarem a kůži potíráme paprikovou směsí. Získáme tím pěknou zlatavou barvu
Hotové pečené kuře vyjmeme, rozdělíme na porce a uchováme na teple. Šťávu s houbami podle potřeby zředíme malým množstvím vývaru a zahustíme kostkou másla obalenou v hladké mouce
Pečené kuře na hřibech podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.