Kuře pečené na hřibech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
100 ml mléko
3 lžíce olivový olej
1/2 lžičky mletá sladká paprika
drůbeží vývar
2 špetky mleté chilli koření
400 g čerstvé hřiby
100 g čerstvé máslo
1 ks větší čerstvé kuře

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme, omyjeme, rozkrojíme na polovinu a osolíme. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na potírání smícháme mléko s olejem, paprikou a chilli kořením

  2. Remosku silně vytřeme máslem, poklademe hříbky, vložíme kuře řezem dolů a upečeme. Během pečení kuře podle potřeby podléváme vývarem a kůži potíráme paprikovou směsí. Získáme tím pěknou zlatavou barvu

  3. Hotové pečené kuře vyjmeme, rozdělíme na porce a uchováme na teple. Šťávu s houbami podle potřeby zředíme malým množstvím vývaru a zahustíme kostkou másla obalenou v hladké mouce

  4. Pečené kuře na hřibech podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!