Chlebové kostky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 2 lžičky sůl 500 ml voda 300 g hladká mouka 1,5 lžička sušené droždí dýňové semínko slunečnicové semínko hrubozrnná sůl 150 g špaldova mouka 300 g žitná chlebová mouka
Postup Chlebové kostky
Postup přípravy receptu
-
Mouky smícháme se solí a olejem. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, přilijeme k moukám a zpracujeme do hladkého těsta. Na teplém místě necháme těsto vykynout
Z vykynutého těsta vyválíme plát o velikosti plechu, ideální je válet přímo na pečícím papíru, na kterém pak těsto přendáme na plech. Potom z těsta nařežeme kostky, posypeme dýňovými nebo slunečnicovými semínky, hrubozrnnou solí a ještě necháme 30 minut kynout
Troubu předehřejeme na 200°C a při této teplotě pečeme asi 20 minut. Potom teplotu zmírníme na 150°C a dopékáme dalších 20 minut
Hotové chlebové kostky nalámeme a podáváme.