Chlebové plněné věnce recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 10 g cukr 6 g sůl 8 - 10 ks vejce 2 - 3 ks banány 5,5 dl voda 20 dkg ořechy 2 lžíce olivový olej 1 kg hladká mouka 1 balíček provensálské koření 40 dkg tvrdý sýr 3 balíčky sušené droždí 40 dkg parmská šunka 1 kelímek nutella
Postup Chlebové plněné věnce
Postup přípravy receptu
-
Mouku, cukr, sůl a droždí (1ks - 10 g na 1kg mouky) smícháme, přilijeme vodu a zaděláme těsto, které se nelepí. Nic nepřidáváme, je to přesný poměr, těsto bude vláčné. Necháme těsto krátce vykynout, stačí půl hodiny
Mezitím vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Banány nakrájíme na kolečka. Vlašské nebo lískové ořechy nasekáme nahrubo
Těsto rozdělíme na 2 poloviny. První polovinu vyválíme na dlouhý plát, poklademe ho parmskou šunkou nebo jinou šunkou podle chuti, oloupanými uvařenými vejci, nastrouhaným sýrem a posypeme provensálským
Druhý díl těsta také rozválíme. Potřeme nutellou nebo čokoládovým krémem, poklademe banány, které jsme nakrájeli na kolečka, a posypeme sekanými ořechy (lískové nebo vlašské). Zabalíme stejně jako první věnec a dáme také na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme dlaní olivovým nebo slunečnicovým olejem
Věnce pečeme v horkovzdušné troubě při 200 °C přibližně 20 minut, až na povrchu zezlátnou
Chlebové plněné věnce podáváme jako výborný sladký moučník a slanou chuťovku.