Chlebové plněné věnce recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

10 g cukr
6 g sůl
8 - 10 ks vejce
2 - 3 ks banány
5,5 dl voda
20 dkg ořechy
2 lžíce olivový olej
1 kg hladká mouka
1 balíček provensálské koření
40 dkg tvrdý sýr
3 balíčky sušené droždí
40 dkg parmská šunka
1 kelímek nutella

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr, sůl a droždí (1ks - 10 g na 1kg mouky) smícháme, přilijeme vodu a zaděláme těsto, které se nelepí. Nic nepřidáváme, je to přesný poměr, těsto bude vláčné. Necháme těsto krátce vykynout, stačí půl hodiny

  2. Mezitím vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Banány nakrájíme na kolečka. Vlašské nebo lískové ořechy nasekáme nahrubo

  3. Těsto rozdělíme na 2 poloviny. První polovinu vyválíme na dlouhý plát, poklademe ho parmskou šunkou nebo jinou šunkou podle chuti, oloupanými uvařenými vejci, nastrouhaným sýrem a posypeme provensálským

  4. Druhý díl těsta také rozválíme. Potřeme nutellou nebo čokoládovým krémem, poklademe banány, které jsme nakrájeli na kolečka, a posypeme sekanými ořechy (lískové nebo vlašské). Zabalíme stejně jako první věnec a dáme také na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme dlaní olivovým nebo slunečnicovým olejem

  5. Věnce pečeme v horkovzdušné troubě při 200 °C přibližně 20 minut, až na povrchu zezlátnou

  6. Chlebové plněné věnce podáváme jako výborný sladký moučník a slanou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!