Chlebový gordon bleu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
5 plátků šunka
10 plátků tvrdý sýr
10 plátků toastový chléb
podle chuti
sůl
vegeta
pepř
podle potřeby
olej na smažení
na obalení
kukuřičné lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Na 5 plátků toastového chleba položíme plátek sýra, na něj po jednom plátku šunky a opět plátek sýra. Přiklopíme dalšími 5 plátky chleba a jemně přimáčkneme dlaní. Podle potřeby můžeme chleby spojit párátkem, usnadní nám to obalovaní a smažení.

  2. V míse rozšleháme vejce, přidáme sůl, pepř a vegetu. Toastové balíčky vložíme do rozšlehaných vajec a necháme chvilku nasáknout. Kukuřičné lupínky rozdrtíme na menší části. Toasty vložíme do nadrcených lupínků a obalíme ze všech stran. Poté toastové balíčky uložíme alespoň na 15 minut do lednice, aby obal lépe držel a sýr během smažení nevytékal.

  3. Chlebové gordon bleu osmažíme z obou stran na oleji dozlatova a poté ihned podáváme. Před podáváním nezapomeneme vyjmout párátka!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!