Chlebový gordon bleu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 5 plátků šunka 10 plátků tvrdý sýr 10 plátků toastový chléb podle chuti sůl vegeta pepř podle potřeby olej na smažení na obalení kukuřičné lupínky
Postup Chlebový gordon bleu recept
Postup přípravy receptu
-
Na 5 plátků toastového chleba položíme plátek sýra, na něj po jednom plátku šunky a opět plátek sýra. Přiklopíme dalšími 5 plátky chleba a jemně přimáčkneme dlaní. Podle potřeby můžeme chleby spojit párátkem, usnadní nám to obalovaní a smažení.
V míse rozšleháme vejce, přidáme sůl, pepř a vegetu. Toastové balíčky vložíme do rozšlehaných vajec a necháme chvilku nasáknout. Kukuřičné lupínky rozdrtíme na menší části. Toasty vložíme do nadrcených lupínků a obalíme ze všech stran. Poté toastové balíčky uložíme alespoň na 15 minut do lednice, aby obal lépe držel a sýr během smažení nevytékal.
Chlebové gordon bleu osmažíme z obou stran na oleji dozlatova a poté ihned podáváme. Před podáváním nezapomeneme vyjmout párátka!