Chlebový nákyp s čedarem a brokolicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
3 ks vejce
2 ks rajčata
300 ml mléko
1 ks cibule
450 g brokolice
- - pepř mletý
200 g houby
200 g čedar
- - olej olivový
8 plátků chléb celozrnný

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Ve veliké pánvi rozehřejeme plej a cibuli na něm osmahneme. Přidáme houby a mícháme několik minut, pak vmícháme růžičky brokolice, sůl a pepř. Dusíme pod pokličkou 5 minut. Veliký pekáč vymažeme máslem a vyložíme ho polovinou krajíců chleba. Na chleba rozprostřeme polovinu zeleninové směsi a posypeme ji polovinou čedaru. Vejce rozmícháme v mléce a polovinu nalijeme do pekáče. Přidáme další vrstvu chleba, brokolice, čedaru, zalijeme druhou polovinou směsi a navrch položíme plátky rajčat. Pekáč zakryjeme alobalem a dáme na 20 minut do trouby. Pak odkryjeme a pečeme ještě 15 minut až jídlo ztuhne a mírně zhnědne. Hotový nákyp podáváme se salátem nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!