Chlebový nákyp s čedarem a brokolicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl 3 ks vejce 2 ks rajčata 300 ml mléko 1 ks cibule 450 g brokolice - - pepř mletý 200 g houby 200 g čedar - - olej olivový 8 plátků chléb celozrnný
Postup Chlebový nákyp s čedarem a brokolicí recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Ve veliké pánvi rozehřejeme plej a cibuli na něm osmahneme. Přidáme houby a mícháme několik minut, pak vmícháme růžičky brokolice, sůl a pepř. Dusíme pod pokličkou 5 minut. Veliký pekáč vymažeme máslem a vyložíme ho polovinou krajíců chleba. Na chleba rozprostřeme polovinu zeleninové směsi a posypeme ji polovinou čedaru. Vejce rozmícháme v mléce a polovinu nalijeme do pekáče. Přidáme další vrstvu chleba, brokolice, čedaru, zalijeme druhou polovinou směsi a navrch položíme plátky rajčat. Pekáč zakryjeme alobalem a dáme na 20 minut do trouby. Pak odkryjeme a pečeme ještě 15 minut až jídlo ztuhne a mírně zhnědne. Hotový nákyp podáváme se salátem nebo jen tak.