Chlupatý chleba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 plátky chléb
0 lžiček plnotučná hořčice
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
ředkvičky
rajče
pórek
tvrdý sýr
salátová okurka
kadeřavá petrželka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V misce, do které se vejde krajíc chleba, rozšleháme vejce, osolíme, opepříme, přidáme podle chuti hořčici a promícháme. Používám chleba, který ještě není zcela tvrdý, aby se do něj vejce pěkně vsáklo. Každý krajíc namočíme z obou stran ve vejci. Doporučuji přitlačit trochu vidličkou, ať se dobře nasákne.

  2. Namočený chleba vkládáme do rozpáleného oleje tak, aby steklo co nejméně vejce. Nesmažíme zprudka, aby se nasáklý chleba propekl. Já než krajíc otočím na druhou stranu, přiliji na střed chleba ještě znovu rozšlehané vejce. Takto spotřebujeme vejce celé. Při otočení se vejce rozteče paprskově okolo střídky. Odtud název receptu, který vymyslel syn.

  3. Opečený chleba dáme na ubrousek odkapat. Zatím si připravíme oblíbenou zeleninu na jeho obložení. Já dávám nakrájená rajčata, salátovou okurku, ředkvičky, petrželku či pórek. Chlupatý chleba můžeme ještě navrchu posypat strouhaným tvrdým sýrem.

  4. Chlupatý chleba podáváme teplý jako chutnou večeři nebo studený jako sytou svačinu. Studený chleba zabalíme do potravinářské fólie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!