Chřest s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
400 g chřest
8 lžic smetana ke šlehání
mletý černý pepř
olivový olej Bertolli Extra Vergine
8211# Originale
pažitka, jarní cibulka nebo zelené bylinky
8 plátků bílý chléb nebo bageta

Postup přípravy receptu

  1. Tvrdou část stopky chřestu odkrojíme, zbytek oloupeme nožíkem. Chřest pak svážeme do svazku a v osolené vodě povaříme asi 15 minut. Špičky chřestu nesmí být rozvařené. Potom chřest nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm a horní část chřestu necháme vcelku.

  2. Všechen nakrájený chřest orestujeme na troše olivového oleje a osolíme. Do 4 zapékacích misek vložíme orestovaný chřest, podlijeme smetanou, osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Navrch opatrně rozklepneme vejce (snažíme se, aby zůstalo co nejvíce pohromadě) a posypeme pažitkou (krájenou jarní cibulkou).

  3. Zapečeme ve vodní lázni přibližně 5 minut, podáváme s opečenými plátky chleba.

  4. Zdroj: Bertolli.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!