Chřest s vejci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 400 g chřest 8 lžic smetana ke šlehání mletý černý pepř olivový olej Bertolli Extra Vergine 8211# Originale pažitka, jarní cibulka nebo zelené bylinky 8 plátků bílý chléb nebo bageta
Postup Chřest s vejci recept
Postup přípravy receptu
-
Tvrdou část stopky chřestu odkrojíme, zbytek oloupeme nožíkem. Chřest pak svážeme do svazku a v osolené vodě povaříme asi 15 minut. Špičky chřestu nesmí být rozvařené. Potom chřest nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm a horní část chřestu necháme vcelku.
Všechen nakrájený chřest orestujeme na troše olivového oleje a osolíme. Do 4 zapékacích misek vložíme orestovaný chřest, podlijeme smetanou, osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Navrch opatrně rozklepneme vejce (snažíme se, aby zůstalo co nejvíce pohromadě) a posypeme pažitkou (krájenou jarní cibulkou).
Zapečeme ve vodní lázni přibližně 5 minut, podáváme s opečenými plátky chleba.
Zdroj: Bertolli.cz