Chřest zapékaný s krůtími prsy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr sůl máslo 1 svazek pažitka mletý černý pepř 500 g bílý a zelený chřest 250 g uzená krůtí prsa omáčka 50 g máslo 500 ml mléko 50 g hladká mouka muškátový oříšek
Postup Chřest zapékaný s krůtími prsy recept
Postup přípravy receptu
-
Bílý chřest oloupeme celý, u zeleného pouze dolní třetinu. Vaříme je odděleně v osolené vodě s troškou cukru. Bílý přibližně 15 a zelený pouze 10 minut. Vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky.
Z 50 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání rozředíme mlékem a 10 minut vaříme. Vzniklý bešamel osolíme, opepříme a ochutíme muškátem.
Pažitku omyjeme, osušíme a nahrubo nakrájíme. Trochu odložíme a zbytek vmícháme do bešamelu.
Krůtí prsa zavineme do kornoutků a spolu s chřestem vložíme do máslem vymazané zapékací misky. Přelijeme bešamelovou omáčkou a zapékáme při 200°C přibližně 15 minut.
Podáváme sypané pažitkou.