Chřest zapékaný s krůtími prsy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
sůl
máslo
1 svazek pažitka
mletý černý pepř
500 g bílý a zelený chřest
250 g uzená krůtí prsa
omáčka
50 g máslo
500 ml mléko
50 g hladká mouka
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Bílý chřest oloupeme celý, u zeleného pouze dolní třetinu. Vaříme je odděleně v osolené vodě s troškou cukru. Bílý přibližně 15 a zelený pouze 10 minut. Vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky.

  2. Z 50 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání rozředíme mlékem a 10 minut vaříme. Vzniklý bešamel osolíme, opepříme a ochutíme muškátem.

  3. Pažitku omyjeme, osušíme a nahrubo nakrájíme. Trochu odložíme a zbytek vmícháme do bešamelu.

  4. Krůtí prsa zavineme do kornoutků a spolu s chřestem vložíme do máslem vymazané zapékací misky. Přelijeme bešamelovou omáčkou a zapékáme při 200°C přibližně 15 minut.

  5. Podáváme sypané pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!