Pečená rajčatová omáčka se zázvorem recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 1 lžička sůl majoránka 1 kg rajče 1 lžíce čerstvý zázvor 2 lžíce červený vinný ocet 3 - 4 lžíce hnědý cukr mletý černý pepř 1,5 lžička chilli vločky
Postup Pečená rajčatová omáčka se zázvorem
Postup přípravy receptu
-
Celá rajčata omyjeme, rozložíme v jedné vrstvě do pekáče a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme přibližně 1 hodinu doměkka
Upečená rajčata zbavíme slupky a v hrnci ponorným mixerem rozmělníme dohladka. Přidáme strouhaný zázvor, sůl, cukr, majoránku, chilli a ocet, vše zakryjeme a na mírném ohni necháme probublávat asi 1 hodinu, dokud nebude omáčka hustá. Hotovou omáčku nalijeme do sterilovaných sklenic a vychladlé uchováme v lednici
Pečenou pikantní rajčatovou omáčku podáváme za studena jako přílohu, případně ji použijeme jako základ pro přípravu dalších pokrmů jako je například recept Kuřecí s rajčatovou omáčkou a olivami.