Šťavnaté plátky na medovém pivu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 100 ml med mletý pepř 250 g hnědý přírodní cukr 6 ks vepřový plátek 300 ml pivo Velkopopovický kozel (tmavý)
Postup Šťavnaté plátky na medovém pivu
Postup přípravy receptu
-
Pivo, med a cukr smícháme a uvedeme do varu, zeslabíme a na mírném plameni svařujeme asi na polovinu objemu, až směs jakoby zesirupovatí
Troubu předehřejeme na 200 °C
Plátky masa osolíme a opepříme, pečeme 20 minut. Pak teplotu v troubě stáhneme na 160 °C, maso potřeme třemi čtvrtinami marinády. Dáme zpět do trouby na dalších 40 - 50 minut, maso by mělo by být pěkně propečené, krásně lesklé a na povrchu zkaramelizované. Během pečení maso často potíráme zbylou marinádou
Po upečení dáme maso stranou, do pekáčku vlijeme ještě zbylou marinádu, můžeme zastříknout trochou vody a na plotýnce vyvaříme na hustou šťávu
Šťavnaté plátky masa na medovém pivu na talíři přelijeme šťávou a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.