Šťavnaté plátky na medovém pivu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
100 ml med
mletý pepř
250 g hnědý přírodní cukr
6 ks vepřový plátek
300 ml pivo Velkopopovický kozel (tmavý)

Postup přípravy receptu

  1. Pivo, med a cukr smícháme a uvedeme do varu, zeslabíme a na mírném plameni svařujeme asi na polovinu objemu, až směs jakoby zesirupovatí

  2. Troubu předehřejeme na 200 °C

  3. Plátky masa osolíme a opepříme, pečeme 20 minut. Pak teplotu v troubě stáhneme na 160 °C, maso potřeme třemi čtvrtinami marinády. Dáme zpět do trouby na dalších 40 - 50 minut, maso by mělo by být pěkně propečené, krásně lesklé a na povrchu zkaramelizované. Během pečení maso často potíráme zbylou marinádou

  4. Po upečení dáme maso stranou, do pekáčku vlijeme ještě zbylou marinádu, můžeme zastříknout trochou vody a na plotýnce vyvaříme na hustou šťávu

  5. Šťavnaté plátky masa na medovém pivu na talíři přelijeme šťávou a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!