Šťavnaté rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/4 kostky masox
2 ks kuřecí prsa
1 ks červená paprika
150 smetana ke šlehání
3 ks naťová cibulka
1 balíček vařená rýže
5 - 7 ks cherry rajčátka
1 ks zelená cibule

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku oloupeme a najemno nasekáme. Ostatní zeleninu omyjeme a rozkrájíme. Na malé kousky nakrájíme kuřecí maso. Sáček rýže uvaříme podle návodu na obalu a dáme stranou

  2. Na oleji zprudka opečeme cibulku, přidáme kuřecí maso. Opečeme a přidáme na kostičky nakrájenou papriku. Zalijeme masoxem a krátce podusíme. Poté přidáme rajčata, naťovou cibulku a zeleninu podle vlastní chuti (hrášek, mrkev, kukuřice, žampiony). Chvilku dusíme a přidáme uvařenou rýži. Zalijeme směsí smetany, pepře, špetky soli a bylinek (řeřicha, petrželka, bazalka). Smetanovou směs je možno nahradit 2 tavenými sýry rozpuštěnými v mléce v mikrovlnné troubě. Dusíme. Na závěr můžeme přidat nastrouhaný sýr

  3. Šťavnaté rizoto podáváme tak, jak jsme zvyklí, přidáme čerstvou zeleninu jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!