Šťavnaté rizoto recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/4 kostky masox 2 ks kuřecí prsa 1 ks červená paprika 150 smetana ke šlehání 3 ks naťová cibulka 1 balíček vařená rýže 5 - 7 ks cherry rajčátka 1 ks zelená cibule
Postup Šťavnaté rizoto
Postup přípravy receptu
-
Cibulku oloupeme a najemno nasekáme. Ostatní zeleninu omyjeme a rozkrájíme. Na malé kousky nakrájíme kuřecí maso. Sáček rýže uvaříme podle návodu na obalu a dáme stranou
Na oleji zprudka opečeme cibulku, přidáme kuřecí maso. Opečeme a přidáme na kostičky nakrájenou papriku. Zalijeme masoxem a krátce podusíme. Poté přidáme rajčata, naťovou cibulku a zeleninu podle vlastní chuti (hrášek, mrkev, kukuřice, žampiony). Chvilku dusíme a přidáme uvařenou rýži. Zalijeme směsí smetany, pepře, špetky soli a bylinek (řeřicha, petrželka, bazalka). Smetanovou směs je možno nahradit 2 tavenými sýry rozpuštěnými v mléce v mikrovlnné troubě. Dusíme. Na závěr můžeme přidat nastrouhaný sýr
Šťavnaté rizoto podáváme tak, jak jsme zvyklí, přidáme čerstvou zeleninu jako přílohu.