Šťavnaté vepřové řízky z trouby recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 hrnek olej
3 lžičky sůl
2 ks vejce
2 hrnky strouhanka
1 lžíce hořčice
1 lžička oregano
1 lžička citronová šťáva
500 g vepřové maso
1 lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa z vepřové krkovice nebo kýty zabalíme do potravinářské fólie a z obou stran naklepeme. Maso se tak nepotrhá

  2. Vajíčka rozklepneme, osolíme, přidáme červenou paprikou, oregano a prolisovaný česnek, hořčici a pár kapek šťávy z citronu. Vše důkladně vyšleháme a do této marinády pak maso naložíme. Můžeme takto nechat naložené do druhého dne, minimálně však alespoň 2 hodiny

  3. Maso poté vyndáme z marinády, necháme okapat a pečlivě obalujeme ve strouhance

  4. Vepřové řízky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, zakápneme olejem a pečeme zhruba 15 minut při 200 °C. Poté obrátíme a dopečeme dalších 15 minut

  5. Šťavnaté vepřové řízky z trouby podáváme stejně jako klasicky připravené řízky, nejlépe s domácím bramborovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!