Šťavnaté vepřové řízky z trouby recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 hrnek olej 3 lžičky sůl 2 ks vejce 2 hrnky strouhanka 1 lžíce hořčice 1 lžička oregano 1 lžička citronová šťáva 500 g vepřové maso 1 lžička mletá sladká paprika
Postup Šťavnaté vepřové řízky z trouby
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa z vepřové krkovice nebo kýty zabalíme do potravinářské fólie a z obou stran naklepeme. Maso se tak nepotrhá
Vajíčka rozklepneme, osolíme, přidáme červenou paprikou, oregano a prolisovaný česnek, hořčici a pár kapek šťávy z citronu. Vše důkladně vyšleháme a do této marinády pak maso naložíme. Můžeme takto nechat naložené do druhého dne, minimálně však alespoň 2 hodiny
Maso poté vyndáme z marinády, necháme okapat a pečlivě obalujeme ve strouhance
Vepřové řízky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, zakápneme olejem a pečeme zhruba 15 minut při 200 °C. Poté obrátíme a dopečeme dalších 15 minut
Šťavnaté vepřové řízky z trouby podáváme stejně jako klasicky připravené řízky, nejlépe s domácím bramborovým salátem.