Garnely s bylinkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
1 lžíce olej
sůl
tymián
1 - 2 snítky čerstvá petrželka
20 - 25 ks čerstvé nebo mražené garnely

Postup přípravy receptu

  1. Garnely očistíme nebo použijeme mražené. Česnek oloupeme a prolisujeme. Tymián odrhneme z větviček nebo použijeme sušený, čerstvý je ale lepší. Petrželku najemno nasekáme

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a česnek na něm krátce osmahneme. Přidáme garnely, zasypeme tymiánem a za občasného obracení restujeme asi 5 minut. Dáváme pozor, aby se nám česnek nepřipálil, můžeme jej po osmahnutí i vyndat a přidat ke garnelám jen na prohřátí. Jen lehce osolíme, garnely jsou dost slané samy o sobě

  3. Garnely s bylinkami rozložíme na talířky, posypeme petrželkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!