Garnely s bylinkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek 1 lžíce olej sůl tymián 1 - 2 snítky čerstvá petrželka 20 - 25 ks čerstvé nebo mražené garnely
Postup Garnely s bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Garnely očistíme nebo použijeme mražené. Česnek oloupeme a prolisujeme. Tymián odrhneme z větviček nebo použijeme sušený, čerstvý je ale lepší. Petrželku najemno nasekáme
Na pánvi rozehřejeme olej a česnek na něm krátce osmahneme. Přidáme garnely, zasypeme tymiánem a za občasného obracení restujeme asi 5 minut. Dáváme pozor, aby se nám česnek nepřipálil, můžeme jej po osmahnutí i vyndat a přidat ke garnelám jen na prohřátí. Jen lehce osolíme, garnely jsou dost slané samy o sobě
Garnely s bylinkami rozložíme na talířky, posypeme petrželkou a ihned podáváme.