Šťavnaté kuře na indický způsob recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 4 lžíce olej sůl 1 ks kuře 1 lžíce kurkuma 1 lžička mletá skořice 1 lžička citronová kůra 1 lžíce čerstvý zázvor 750 ml bílý jogurt 1 lžička pomerančová kůra 1 lžička mletý koriandr 2 tobolky kardamom 2 lžíce garam masala 2 lžíce chilli pasta 1 lžička mletý cayenský pepř
Postup Šťavnaté kuře na indický způsob
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé větší kuře očistíme, rozkrojíme podél páteře na poloviny a na všech jeho částech ostrým nožem prořízneme až ke kosti a ze všech stran osolíme
Připravíme si marinádu. Jogurt promícháme s jemně nastrouhaným zázvorem a prolisovaným česnekem a olejem. Pak vmícháme koření garam masala, drcený kardamom, chilli pastu, kurkumu, mletý koriandr a cayenský pepř, vše ochutíme mletou skořicí a pomerančovou a citronovou kůrou. Do této marinády naložíme kuře přes noc
Odležené kuře na indický způsob rozložíme na rošt podložený pekáčkem, zakapeme olejem a zakryjeme alobalem. Kuře pečeme v troubě předehřáté na 220 °C přibližně 25 - 35 minut a potom alobal odstraníme, teplotu snížíme na 180 °C a kuře dopékáme dalších asi 15 minut dozlatova
Šťavnaté kuře na indický způsob rozdělíme na porce a podáváme s kari rýží nebo pečivem.