Šťavnaté karbanátky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce solamyl 1 ks cibule 1 lžička drcený kmín tuk na smažení 500 g mleté vepřové maso 2 lžíce koření Aztécký poklad 3 lžíce orientální hořčice
Postup Šťavnaté karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v míse promícháme s ostatními uvedenými surovinami. Nejlépe přes noc necháme v uzavřené nádobě v lednici uležet, pokud se nám nechce čekat, tak alespoň minimálně jednu hodinu
Ze směsi vytvarujeme 8 větších karbanátků, které na velké pánvi v rozehřátém oleji opékáme 7 minut z každé strany. Po opečení přendáme na papírovou utěrku nebo silnější ubrousek odsát přebytečný tuk
Šťavnaté vepřové karbanátky můžeme podávat s pečivem, ozdobené kolečky cibule. Jsou dobré i s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.