Šťavnaté karbanátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce solamyl
1 ks cibule
1 lžička drcený kmín
tuk na smažení
500 g mleté vepřové maso
2 lžíce koření Aztécký poklad
3 lžíce orientální hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v míse promícháme s ostatními uvedenými surovinami. Nejlépe přes noc necháme v uzavřené nádobě v lednici uležet, pokud se nám nechce čekat, tak alespoň minimálně jednu hodinu

  2. Ze směsi vytvarujeme 8 větších karbanátků, které na velké pánvi v rozehřátém oleji opékáme 7 minut z každé strany. Po opečení přendáme na papírovou utěrku nebo silnější ubrousek odsát přebytečný tuk

  3. Šťavnaté vepřové karbanátky můžeme podávat s pečivem, ozdobené kolečky cibule. Jsou dobré i s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!