Chřest zapékaný s mrkví a šunkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
sůl
100 g máslo
100 g šunka
4 ks žloutek
200 g mrkev
200 g zakysaná smetana
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
800 g bílý chřest

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a ponecháme na ní přibližně 2 cm zelené natě. Chřest oloupeme. Obojí zvolna vaříme asi 15 minut v osolené vodě s 1 lžící másla. Poté vyndáme a dáme okapat.

  2. Mladou mrkev a bílý chřest naskládáme do vymaštěné zapékací misky. Rozehřejeme zbývající máslo a trochou tekutého másla zeleninu zakapeme.

  3. Žloutky rozmícháme v zakysané smetaně. Směs za stálého míchání prohřejeme, až nám zhoustne, ale nesmí se vařit! Omáčku osolíme, opepříme a ochutíme muškátem.

  4. Rozehřejeme gril. Zeleninu přelijeme omáčkou a krátce zapečeme.

  5. Chřest zapékaný s mrkví a šunkou podáváme sypaný jemně posekanou šunkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!