Chutná česneková polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 paliček česnek 8 ks vejce 1 kg brambory 2 ks cibule 100 g sádlo 2 l voda 3 kostky hovězí bujon podle chuti sůl majoránka kmín tvrdý sýr mletý černý pepř
Postup Chutná česneková polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky.
Do velkého hrnce (asi 4 - 5 litrů) dáme rozpustit sádlo a na něm osmahneme cibuli, ne úplně do hněda jako na guláš. Poté přidáme nakrájené brambory, kmín a společně s cibulí smažíme za stálého míchání zhruba 3 minuty.
Poté přilijeme 2,4 l horké vody. Je lepší si vodu předehřát v rychlovarné konvici. Polévku vaříme, až jsou brambory skoro měkké, potom přidáme 8 vajec. Záleží, jestli vejce v česnečce máte rádi. Dále přidáme 3 kostky hovězího bujónu, záleží na množství vody.
Do polévky rozmačkáme česnek - 8 palic, aby to mělo grády, osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Do talíře dáme nakrájený tvrdý sýr a zalijeme horkou česnekovou polévkou.
Chutnou česnekovou polévku podáváme podle chuti samotnou, nebo s chlebem.