Chutná cuketová nádivka recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek sůl 4 ks vejce strouhanka 1 ks cibule 800 g cuketa slunečnicový olej čerstvě mletý černý pepř sušená majoránka hladká mouka na zahuštění 4 ks včerejší žemle
Postup Chutná cuketová nádivka
Postup přípravy receptu
-
Cuketu omyjeme, odkrojíme oba konce, neloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. K cuketě přidáme ve vodě namočené a dobře vymačkané žemle, prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli na jemno, osolíme, výrazně okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a majoránkou, přidáme vejce a promícháme. Zahustíme moukou a přidáme tolik strouhanky, aby vznikla tvarovatelná hmota, necháme odpočinout při pokojové teplotě
Pekáč vymastíme sádlem anebo olejem, v pekáči rovnoměrně rozetřeme připravenou cuketovou nádivku, povrch polijeme olejem, vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 45 až 50 minut, dokud nebude povrch do křupava a nedosáhne pěknou zlato-červeno-hnědou barvu
Upečenou cuketovou nádivku pokrájíme na kostky a můžeme podávat jako samostatné jídlo se sezónní zeleninou, ale také jako přílohu k pečenému masu či k různým zeleninovým omáčkám. Výborně chutná za tepla i na studena. Cuketovou nádivkou plníme drůbež, kterou budeme péct, různé masové rolky a masové rolády.