Chutná cuketová nádivka recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
sůl
4 ks vejce
strouhanka
1 ks cibule
800 g cuketa
slunečnicový olej
čerstvě mletý černý pepř
sušená majoránka
hladká mouka na zahuštění
4 ks včerejší žemle

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme, odkrojíme oba konce, neloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. K cuketě přidáme ve vodě namočené a dobře vymačkané žemle, prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli na jemno, osolíme, výrazně okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a majoránkou, přidáme vejce a promícháme. Zahustíme moukou a přidáme tolik strouhanky, aby vznikla tvarovatelná hmota, necháme odpočinout při pokojové teplotě

  2. Pekáč vymastíme sádlem anebo olejem, v pekáči rovnoměrně rozetřeme připravenou cuketovou nádivku, povrch polijeme olejem, vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 45 až 50 minut, dokud nebude povrch do křupava a nedosáhne pěknou zlato-červeno-hnědou barvu

  3. Upečenou cuketovou nádivku pokrájíme na kostky a můžeme podávat jako samostatné jídlo se sezónní zeleninou, ale také jako přílohu k pečenému masu či k různým zeleninovým omáčkám. Výborně chutná za tepla i na studena. Cuketovou nádivkou plníme drůbež, kterou budeme péct, různé masové rolky a masové rolády.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!