Chuťovky s tapenádou a vejci recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 150 - 200 g majonéza 2 lžíce kapary 2 ks bageta 1 hrst rukola olivový olej 6 ks vejce natvrdo 1 hrst čerstvá petrželka mletý černý pepř 150 g černé olivy bez pecek 1 špetka mletá chilli paprika 1 konzerva ančovičky v oleji
Postup Chuťovky s tapenádou a vejci
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme tapenádu. Černé olivy a kapary necháme okapat. Česnek oloupeme a petrželku i rukolu omyjeme. Vše vložíme do mixeru, přidáme ančovičky i s olejem a rozmixujeme dohladka. Podle chuti hladký hustý krém okořeníme mletým chilli kořením a pepřem. Je-li krém příliš hustý, zředíme ho olivovým olejem. Tapenádu přendáme do sklenice a necháme v lednici odležet
Připravíme si majonézový krém na ozdobu. Majonézu promícháme se 2 lžícemi tapenády a podle chuti opepříme a
" target="_blank" title="Sůl neškodí ">osolíme
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Bagetu nakrájíme na kolečka, potřeme olivovým olejem a rozpečeme v předehřáté troubě dorůžova. Kolečka bagety namažeme tapenádou, poklademe vejcem a ozdobíme majonézovým krémem a lístkem rukoly
Chuťovky s tapenádou a vařenými vejci můžeme podávat jako předkrm nebo pohoštění k pivu a vínu.