Chuťovky s tapenádou a vejci recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
150 - 200 g majonéza
2 lžíce kapary
2 ks bageta
1 hrst rukola
olivový olej
6 ks vejce natvrdo
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř
150 g černé olivy bez pecek
1 špetka mletá chilli paprika
1 konzerva ančovičky v oleji

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme tapenádu. Černé olivy a kapary necháme okapat. Česnek oloupeme a petrželku i rukolu omyjeme. Vše vložíme do mixeru, přidáme ančovičky i s olejem a rozmixujeme dohladka. Podle chuti hladký hustý krém okořeníme mletým chilli kořením a pepřem. Je-li krém příliš hustý, zředíme ho olivovým olejem. Tapenádu přendáme do sklenice a necháme v lednici odležet

  2. Připravíme si majonézový krém na ozdobu. Majonézu promícháme se 2 lžícemi tapenády a podle chuti opepříme a

  3. " target="_blank" title="Sůl neškodí ">osolíme

  4. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Bagetu nakrájíme na kolečka, potřeme olivovým olejem a rozpečeme v předehřáté troubě dorůžova. Kolečka bagety namažeme tapenádou, poklademe vejcem a ozdobíme majonézovým krémem a lístkem rukoly

  5. Chuťovky s tapenádou a vařenými vejci můžeme podávat jako předkrm nebo pohoštění k pivu a vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!