Chuťovky z hermelínu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 lžíce máslo
špetka pomerančová kůra
1 lžíce strouhané ořechy
1 ks zralejší hermelín
na ozdobu
čerstvé ovoce
Postup Chuťovky z hermelínu recept
Postup přípravy receptu
-
Ze středně zralého hermelínu ukrojíme asi 1 cm pod okrajem něco jako víčko a odložíme ho stranou.
Opatrně vydlabeme vnitřek sýru, dáme do misky a spolu s máslem, ořechy a pomerančovou kůrou důkladně promícháme. Tuto hmotu pak dáme zpět do hermelínové mističky, přikryjeme odloženým víčkem a důkladně zabalíme do alobalu. Hermelínový dortíček necháme 2 - 3 dny v ledničce uležet.
Před podáváním krájíme malé dortíčky, které ozdobíme čerstvým ovocem.
Dobrý je ananas, broskev, jahoda, vlastně téměř jakékoliv ovoce podle chuti.
Hermelínové dortíčky jsou výbornou chuťovkou hlavně k červenému vínu.