Kuřecí jehly s okurkovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 lžička majoránka 600 g kuřecí prsa 1 kelímek zakysaná smetana 1 lžíce citronová šťáva 1 ks salátová okurka mletý černý pepř 1 balíček sýr Lučina 1 lžička čerstvý kopr
Postup Kuřecí jehly s okurkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Maso osolíme, opepříme, promícháme s olejem a necháme asi 30 minut v chladu odležet
Mezitím si připravíme okurkový dip. Okurku očistíme, nastrouháme nahrubo a přebytečnou tekutinu necháme okapat na sítu. V míse prošleháme lučinu se zakysanou smetanou, vmícháme okurku a nasekaný kopr. Omáčku dochutíme solí a pepřem
Odleželé kuřecí maso napícháme na jehly, zakapeme citronovou šťávou a posypeme majoránkou. Špízy opečeme na oleji ze všech stran dorůžova a necháme na papírové utěrce okapat od tuku
Kuřecí jehly rozdělíme na porce a podáváme s okurkovou omáčkou. Jako přílohu můžeme zvolit opečené brambory, ale postačí jen pečivo.