Chuťovky z jitrnic recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g jitrnice
6 lžic smetana ke šlehání
16 plátků žitný chléb
2 lžíce suché sherry
na ozdobu
0.5 ks jablko
zelenina
4 ks pistácie
4 ks vlašské ořechy
4 kuličky hroznové víno
1 lžička naložený zelený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejlepší jsou jemně kořeněné jitrnice. Jitrnice nařízneme a vymačkáme z nich prejt. Jitrnicový prejt, smetanu a sherry utřeme dohladka. Směsí naplníme potravinářský sáček se zdobítkem a nastříkáme na plátky chleba větší pusinky.

  2. Jablko očistíme a pokrájíme na malé kousky, víno omyjeme, bobule rozpůlíme a zbavíme jader.

  3. Chlebová sousta z jitrnic zdobíme ovocem, zeleninou, pepřem a ořechy. Při troše fantazie vykouzlíme tác rozmanitých chutí. Chuťovky z jitrnic skladujeme v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!