Chuťovky z jitrnic recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 300 g jitrnice 6 lžic smetana ke šlehání 16 plátků žitný chléb 2 lžíce suché sherry na ozdobu 0.5 ks jablko zelenina 4 ks pistácie 4 ks vlašské ořechy 4 kuličky hroznové víno 1 lžička naložený zelený pepř
Postup Chuťovky z jitrnic recept
Postup přípravy receptu
-
Nejlepší jsou jemně kořeněné jitrnice. Jitrnice nařízneme a vymačkáme z nich prejt. Jitrnicový prejt, smetanu a sherry utřeme dohladka. Směsí naplníme potravinářský sáček se zdobítkem a nastříkáme na plátky chleba větší pusinky.
Jablko očistíme a pokrájíme na malé kousky, víno omyjeme, bobule rozpůlíme a zbavíme jader.
Chlebová sousta z jitrnic zdobíme ovocem, zeleninou, pepřem a ořechy. Při troše fantazie vykouzlíme tác rozmanitých chutí. Chuťovky z jitrnic skladujeme v chladu.