Ciabatta se sušenými rajčaty a olivami recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 lžička sůl
3 lžíce olivový olej
500 g hladká mouka
350 ml vlažná voda
čerstvá bazalka
černé olivy
sušená rajčata
1/2 kostky čerstvé droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do misky nalijeme trochu vlažné vody, přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Kvásek necháme na teplém místě vzejít

  2. Do mísy nasypeme zbytek mouky, přidáme lžičku soli, vlažnou vodu, olivový olej a kvásek. Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, které necháme na teplém místě asi 20 minut kynout

  3. Mezitím si nakrájíme černé olivy a sušená rajčata na kousky

  4. Do těsta zapracujeme olivy s rajčaty a těsto na ciabattu necháme dalších 20 minut kynout. Můžeme přidat i nasekanou čerstvou bazalku

  5. Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál, těsto nakrájíme na přibližně stejně velké kousky a vytvarujeme z nich bagetky. Bagety přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Na povrchu je můžeme párkrát naříznout ostrým nožem. Ciabatty necháme na plechu ještě alespoň 15 minut kynout a pak už je máme připravené k pečení

  6. Ciabatty vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme je přibližně 20 minut do zezlatovění

  7. Vychladlou ciabattu s černými olivami a sušenými rajčaty krájíme na plátky a podáváme. Nejlépe chutná potřená ochuceným olivovým olejem, do kterého přidáme trochu balzamikového octa a nadrobno nasekané čerstvé bylinky. Zdobíme lístkem čerstvé bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!