Ciabatta se sušenými rajčaty a olivami recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 lžička sůl 3 lžíce olivový olej 500 g hladká mouka 350 ml vlažná voda čerstvá bazalka černé olivy sušená rajčata 1/2 kostky čerstvé droždí
Postup Ciabatta se sušenými rajčaty a olivami
Postup přípravy receptu
-
Do misky nalijeme trochu vlažné vody, přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Kvásek necháme na teplém místě vzejít
Do mísy nasypeme zbytek mouky, přidáme lžičku soli, vlažnou vodu, olivový olej a kvásek. Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, které necháme na teplém místě asi 20 minut kynout
Mezitím si nakrájíme černé olivy a sušená rajčata na kousky
Do těsta zapracujeme olivy s rajčaty a těsto na ciabattu necháme dalších 20 minut kynout. Můžeme přidat i nasekanou čerstvou bazalku
Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál, těsto nakrájíme na přibližně stejně velké kousky a vytvarujeme z nich bagetky. Bagety přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Na povrchu je můžeme párkrát naříznout ostrým nožem. Ciabatty necháme na plechu ještě alespoň 15 minut kynout a pak už je máme připravené k pečení
Ciabatty vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme je přibližně 20 minut do zezlatovění
Vychladlou ciabattu s černými olivami a sušenými rajčaty krájíme na plátky a podáváme. Nejlépe chutná potřená ochuceným olivovým olejem, do kterého přidáme trochu balzamikového octa a nadrobno nasekané čerstvé bylinky. Zdobíme lístkem čerstvé bazalky.