Čína z plecka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžíce solamyl
2 ks cibule
1 sklenice voda
2 ks pórek
1 ks červená paprika
1 hlávka bílé zelí
0.5 kg vepřové plecko
podle potřeby
olej
příloha
čerstvá zelenina
rýže nebo hranolky

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, přidáme oloupanou cibuli na kolečka. Takto připravené suroviny zalijeme sójovou omáčkou a olejem, necháme 1 hodinu uležet.

  2. Zatím si připravíme očištěnou zeleninu. Nakrájíme zelí na nudličky, papriku na proužky a pórek na kolečka.

  3. Na pánev dáme olej a na něm dusíme masovou směs doměkka. Přidáme nakrájenou zeleninu a chvíli dusíme, až je zelenina měkká. Nakonec omáčku zahustíme vodou, do které jsme přidali 1 lžíci solamylu. Chvíli povaříme.

  4. Podáváme s hranolky nebo s rýží. Talíře s čínou z plecka ozdobíme čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!