Čínská pečeně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 g slanina 1 ks cibule 1 ks rajče 50 g zelená paprika 20 g uzené maso 50 g kořenová zelenina 200 g vepřové maso podle chuti sůl citronová kůra podle potřeby vývar hladká mouka
Postup Čínská pečeně recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Uzené maso nakrájíme na kostičky.
Drobně nakrájenou cibuli necháme zpěnit na pokrájené slanině, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, rajče nakrájené na čtvrtky a část papriky nakrájené na nudličky. Vše necháme chvilku osmahnout. Potom přidáme vepřové plátky a uzené maso, podlijeme a dusíme doměkka.
Hotové maso dáme na ohřátý talíř, šťávu zaprášíme moukou, zředíme vývarem a necháme povařit. Nakonec ochutíme špetkou citronové kůry a podle chuti osolíme.
Do šťávy vložíme maso a čínskou pečeni podáváme s dušenou rýží.