Čínská pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g slanina
1 ks cibule
1 ks rajče
50 g zelená paprika
20 g uzené maso
50 g kořenová zelenina
200 g vepřové maso
podle chuti
sůl
citronová kůra
podle potřeby
vývar
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Uzené maso nakrájíme na kostičky.

  2. Drobně nakrájenou cibuli necháme zpěnit na pokrájené slanině, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, rajče nakrájené na čtvrtky a část papriky nakrájené na nudličky. Vše necháme chvilku osmahnout. Potom přidáme vepřové plátky a uzené maso, podlijeme a dusíme doměkka.

  3. Hotové maso dáme na ohřátý talíř, šťávu zaprášíme moukou, zředíme vývarem a necháme povařit. Nakonec ochutíme špetkou citronové kůry a podle chuti osolíme.

  4. Do šťávy vložíme maso a čínskou pečeni podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!