Čínská svíčková recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička solamyl 1 ks bílek 0-1 ks pórek 0 dl bílé víno 500 g hovězí svíčková podle chuti cukr olej sůl citronová šťáva 1 lžíce sójová omáčka mletý zázvor 3-4 kapky worcesterská omáčka sušený česnek
Postup Čínská svíčková recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na hranolky. Pórek očistíme a nakrájíme. Maso zasypeme solamylem a promícháme s bílkem.
V pánvi rozehřejeme olej a zprudka v něm maso opečeme. Přidáme pokrájený pórek, sušený česnek, zázvor, osolíme, zalijeme vínem a sójovou omáčkou a podusíme. Hotový pokrm dochutíme špetkou cukru, citronovou šťávou a worcesterskou omáčkou.
Čínskou svíčkovou podáváme buď s klasickou nebo kari rýží.