Čínská svíčková recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička solamyl
1 ks bílek
0-1 ks pórek
0 dl bílé víno
500 g hovězí svíčková
podle chuti
cukr
olej
sůl
citronová šťáva
1 lžíce sójová omáčka
mletý zázvor
3-4 kapky worcesterská omáčka
sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na hranolky. Pórek očistíme a nakrájíme. Maso zasypeme solamylem a promícháme s bílkem.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a zprudka v něm maso opečeme. Přidáme pokrájený pórek, sušený česnek, zázvor, osolíme, zalijeme vínem a sójovou omáčkou a podusíme. Hotový pokrm dochutíme špetkou cukru, citronovou šťávou a worcesterskou omáčkou.

  3. Čínskou svíčkovou podáváme buď s klasickou nebo kari rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!