Pečené kuře se šalvějí a petrželkovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 lžíce máslo 1 ks cibule 1 ks kuře 1 ks citron 4 listy šalvěj pepř olivový olej 200 ml kuřecí vývar 2 lžíce sekané mandle drcený černý pepř 1 plátek bílý toastový chléb 1 hrst hladkolistá petrželka
Postup Pečené kuře se šalvějí a petrželkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C. Změklé máslo promícháme se lžičkou drceného pepře. Opatrně odtrhneme prsty kůži na prsou kuřete a vetřeme pod ní většinu pepřem ochuceného másla a vložíme šalvějové listy. Citron dobře omyjeme, rozčtvrtíme a vsuneme jej do břišní dutiny kuřete. Stehna příčně nařízneme ostrým nožem, aby se dobře propekla. Zbytkem ochuceného másla potřeme zbytek kuřete na povrchu. Nakonec maso osolíme a vložíme do pekáče. Pečeme asi 75 minut
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky, drobně nasekanou cibuli, rozdrobený chleba a mandle. Smažíme do zezlátnutí asi 5 minut. Vše přesuneme do mixéru, přidáme petržel, pepř a kuřecí vývar. Rozmixujeme a vrátíme do pánve. Podle chuti osolíme a prohřejeme
Kuře podáváme s vařenými bramborami a petrželkovou omáčkou
Zdroj: Interspar