Drkotina z vepřových nožiček recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
3 dl vývar
1 ks cibule
1,5 l voda
1 ks mrkev
10 kuliček nové koření
mletý pepř
0,5 ks malý celer
10 kuliček celý pepř
20 dkg vepřové plecko
4 ks vepřové nožičky

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce dáme 1,5l studené vody do ní přidáme vepřové nožičky, plecko,

  2. mrkev, celer, cibuli, česnek, nové koření, celý pepř a osolíme, dáme vařit a vaříme asi 2 hodiny až jde maso od kosti. Potom vyndáme nožičky a plecko, necháme schládnou

  3. Vývar scedíme a odstavíme na potom. Mezi tím si nakrájíme na drobno vařenou mrkev a sterilovanou okurku. Až maso vychladne nožičky obereme a umelme na mlýnku s hrubšími otvory. Plecko nakrájíme na malé kousky přidáme pokrájenou mrkev a okurku opepříme a pokud bude třeba dosolíme

  4. Přidáme podle potřeby 2 až 3 dcl vařícího vývaru a vše promícháme. Nyní nalijeme do plastových vaniček nebo misek urovnáme povrch a necháme nejlépe do druhého dne vychladnou

  5. Podáváme pokapané citronem nebo octem dle chuti možno přidat i syrovou cibuli s čerstvým chlebem. Přeji dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!