Císařský moučník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 30 ml olej 6 ks vejce 50 ml mléko 150 g rozinky 1 balíček prášek do pečiva 100 g mandle 200 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 300 g hladká mouka 125 g vlašské ořechy 100 g kandované ovoce olej na vymazání polohrubá mouka na vysypání
Postup Císařský moučník
Postup přípravy receptu
-
Vejce s oběma druhy cukru vyšleháme do pěny. Přidáme mléko a opět vyšleháme
Mandle spaříme, oloupeme a stejně jako vlašské ořechy nasekáme. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přisypeme mandle i ořechy, rozinky a kandované ovoce. Promícháme a po částech přisypáváme do vaječné pěny. Nakonec tenkým pramínkem přilijeme olej
Vymažeme a vysypeme formu a těsto do ní nalijeme. Povrch uhladíme a v předehřáté troubě pečeme asi 60 minut na 175 °C
Necháme vychladnout a před podáváním posypeme cukrem. Při slavnostních příležitostech můžeme jednotlivé dílky císařského moučníku dozdobit šlehačkou a mandlovými lupínky nebo kandovanou třešinkou.