Vepřový plátek s pohankovou kaší recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 3 ks cibule 500 g pohanka grilovací koření 200 g anglická slanina mletý černý pepř 4 ks vepřová krkovice
Postup Vepřový plátek s pohankovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Pohanku namočíme do vody alespoň na 2 hodiny. Je potřeba větší hrnec, protože pohanka nabude na objemu. Krkovici omyjeme, osolíme, opepříme a zaprášíme grilovacím kořením
Na pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a orestujeme z obou stran. Poté zalijeme vodou a dusíme doměkka. Pohanku po 2 hodinách slijeme, propláchneme a vložíme do hrnce s čistou vodou. Přidáme 1 lžíci soli a přivedeme k varu, vaříme 1 minutu a pak přesuneme hrnec pryč z ohně a necháme pod pokličkou ve vodě dojít
Následně připravujeme směs na pohanku. Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi zasmažíme anglickou slaninu s cibulí do zesklovatění. Pohanka by měla zůstat pod pokličkou asi 15 minut
Pohanku ochutnáme, je-li měkká, potom případně scedíme. Není-li, necháme ještě 10 minut ve vodě pod pokličkou, poté scedíme. Do uvařené pohanky přidáme zasmaženou anglickou slaninu s cibulí a dochutíme podle potřeby solí, pepřem a podle oblíbenosti rozmačkaným česnekem
Vepřový plátek podáváme s připravenou pohankovou kaší.