Vepřový plátek s vejci recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
olivový olej
mletý barevný pepř
4 plátky vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso opláchneme a nakrájíme na plátky. Lehce rozklepeme a posypeme mletým čtyřbarevným pepřem, trochu pokapeme olivovým olejem a necháme v míse uležet

  2. V pánvi si rozehřejeme lžíci oleje, na který vložíme připravené maso. Zprudka opečeme z jedné strany a otočíme. Maso mírně osolíme a pečeme pod pokličkou asi 15 minut. Můžeme lehce podlít vývarem nebo smetanou

  3. Na jiné pánvi si připravíme sázená vejce - "buličí oko"

  4. Na talíř pokládáme maso a přes ně sázená vejce. Vepřový plátek s vejci podáváme s vařenými brambory a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!