Čistě tvarohová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
cukr moučka
250 g cukr krystal
1 ks vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
250 g měkký tvaroh
250 g tuk (Hera)

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk utřeme s celými vejci a cukrem. Postupně zatřeme tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto musí být dostatečně tuhé, asi tak, aby ho bylo možné po lžících přendat do vymazané a vysypané formy. Nesmí být tak řídké, aby se jen přelilo, bábovka by pak nevycházela

  2. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme. Vyložíme těstem a pečeme zvolna v předehřáté troubě

  3. Po upečení a vychladnutí čistě tvarohovou bábovku vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!