Maminčin guláš recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek olej sůl 1 lžička majoránka 2 ks cibule 2 špetky kmín 1 ks feferonka gulášové koření voda na podlití 1 lžíce mletá sladká paprika 500 g vepřové plecko mletý černý pepř bílá hotová jíška
Postup Maminčin guláš
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plecko očistíme a nakrájíme na kostky o velikosti sousta. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
Na oleji osmahneme nejprve cibuli, když nám cibulka zrůžoví, přidáme maso a za stálého míchání opečeme. Zasypeme paprikou, krátce orestujeme a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Potom přidáme gulášové koření, majoránku a vhodíme feferonku. Podle potřeby ještě podlijeme vodou a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme prolisovaným česnekem a zahustíme hotovou jíškou, kterou krátce provaříme
Maminčin guláš podáváme s knedlíkem. Zdobíme nakrájenou papričkou.