Bramborový salát s vejci recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
ocet
500 g brambory
200 ml majonéza
1 ks malá cibule
3 lžíce zakysaná smetana
2 ks sladkokyselá okurka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a studené nakrájíme na kostky

  2. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Okurky nakrájíme na kostičky

  3. Majonézu promícháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a podle chuti okyselíme octem nebo nálevem z okurek

  4. Všechny připravené suroviny spojíme v míse a necháme rozležet v lednici

  5. Bramborový salát s vejci podáváme jako přílohu ke smaženým pokrmům. Chutná dobře i samostatně s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!