Bramborový salát se sardinkou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
100 ml jogurt
1 ks cibule
100 ml majonéza
2 lžíce kapary
1 konzerva sardinky
1 ks malá cuketa
mletý černý pepř
150 g baby rajčata
500 g salátové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme a ve slupce uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sardinky a kapary necháme okapat. Majonézu rozmícháme s jogurtem

  2. Cuketu omyjeme a nakrájíme na jemné nudličky. Zakapeme citrónovou šťávou a v malém množství osolené vody krátce povaříme. Vodu slijeme a cuketu necháme vychladnout. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky

  3. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, vložíme je do mísy, osolíme a opepříme. Přidáme cibuli, cuketu, sardinky, rajčata a kapary. Vše spojíme jogurtovou majonézou, promícháme a necháme v chladu rozležet

  4. Bramborový salát se sardinkou a zeleninou podáváme jako přílohu k přírodně připravovaným rybám. Můžeme ho však použít i pro přípravu obložených chlebíčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!