Cizrnová krémová polévka s ricottou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks pórek
1 balení ricotta
1 plechovka sterilovaná cizrna
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
podle potřeby
máslo
zeleninový vývar
na ozdobu
parmazán
čerstvé bylinky
Postup Cizrnová krémová polévka s ricottou recept
Postup přípravy receptu
-
Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Cizrnu slijeme a připravíme si ostatní suroviny. Vývar použijeme nejlépe domácí.
V hrnci rozpustíme máslo a pórek osmahneme. Přidáme cizrnu, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a chvíli povaříme. Poté tyčovým mixérem polévku rozmixujeme a po lžících přidáváme ricottu, dokud nebude mít krém požadovanou hustotu. Polévku dochutíme solí, pepřem a máme hotovo.
Cizrnovou krémovou polévku s ricottou podáváme ozdobenou hoblinkami parmazánu a čerstvou bylinkou.