Cizrnové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 ks vejce
1 ks cibule
1 hrst čočka
1 hrst hrách
1 hrst cizrna
0.3 hlávky čínské zelí
1 ks velká mrkev
1 hrst ovesné vločky
podle chuti
sůl
majoránka
mletý kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Podle návodu na obale připravíme cizrnu. V mléce necháme nabobtnat ovesné vločky. Hrách a čočku uvaříme doměkka.

  2. Zeleninu očistíme. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle a na velmi jemno nakrájíme zelí a cibuli, česnek prolisujeme.

  3. Luštěniny smícháme se zeleninou, přidáme vejce a koření. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Lžící vykrajujeme karbanátky, které smažíme na oleji.

  4. Cizrnové karbanátky podáváme s vařeným bramborem nebo jako samostatné jídlo se zeleninou. Jsou výborné i studené.

  5. Doba přípravy je uvedena bez předchozí přípravy luštěnin. Množství je přibližně pro 2 osoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!