Cizrnové karbanátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 ks vejce 1 ks cibule 1 hrst čočka 1 hrst hrách 1 hrst cizrna 0.3 hlávky čínské zelí 1 ks velká mrkev 1 hrst ovesné vločky podle chuti sůl majoránka mletý kmín mletý černý pepř podle potřeby strouhanka
Postup Cizrnové karbanátky recept
Postup přípravy receptu
-
Podle návodu na obale připravíme cizrnu. V mléce necháme nabobtnat ovesné vločky. Hrách a čočku uvaříme doměkka.
Zeleninu očistíme. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle a na velmi jemno nakrájíme zelí a cibuli, česnek prolisujeme.
Luštěniny smícháme se zeleninou, přidáme vejce a koření. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Lžící vykrajujeme karbanátky, které smažíme na oleji.
Cizrnové karbanátky podáváme s vařeným bramborem nebo jako samostatné jídlo se zeleninou. Jsou výborné i studené.
Doba přípravy je uvedena bez předchozí přípravy luštěnin. Množství je přibližně pro 2 osoby.