Čočkovo-avokádový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce majonéza
2 ks avokádo
1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě
1 lžička olivový olej
2-3 lžíce zakysaná smetana
1-2 lžíce citronová šťáva
200 g červená čočka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čočku uvaříme podle návodu na obalu. Čočka nesmí být rozvařená proto ji ihned po slití propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Dobře vyzrálá avokáda zbavíme pecek, dužinu vydlabeme, rozmačkáme vidličkou nahrubo a zakapeme citronovou šťávou. Tuňáka necháme okapat

  2. V míse promícháme smícháme čočku s olejem, avokádem a rozdrobeným tuňákem. Podle chuti osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Nakonec salát zjemníme majonézou a zakysanou smetanou a necháme v chladu odležet

  3. Čočkovo-avokádový salát s tuňákem můžeme podávat jako přílohu ke grilovaným rybám, nebo samostatně s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!