Čočkovo-avokádový salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce majonéza 2 ks avokádo 1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě 1 lžička olivový olej 2-3 lžíce zakysaná smetana 1-2 lžíce citronová šťáva 200 g červená čočka mletý černý pepř
Postup Čočkovo-avokádový salát
Postup přípravy receptu
-
Červenou čočku uvaříme podle návodu na obalu. Čočka nesmí být rozvařená proto ji ihned po slití propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Dobře vyzrálá avokáda zbavíme pecek, dužinu vydlabeme, rozmačkáme vidličkou nahrubo a zakapeme citronovou šťávou. Tuňáka necháme okapat
V míse promícháme smícháme čočku s olejem, avokádem a rozdrobeným tuňákem. Podle chuti osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Nakonec salát zjemníme majonézou a zakysanou smetanou a necháme v chladu odležet
Čočkovo-avokádový salát s tuňákem můžeme podávat jako přílohu ke grilovaným rybám, nebo samostatně s pečivem.