Čokoládové bábovičky s mandlemi recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 120 g máslo 25 g kakao 100 g cukr krupice 100 g hladká mouka 80 g mandlové lupínky máslo na vymazání 1/2 balíčku kypřící prášek do perníku 30 g kvalitní hořká čokoláda
Postup Čokoládové bábovičky s mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Máslo necháme dostatečně povolit
Žloutky, máslo a krupicový cukr vyšleháme, přidáme kakao a vytvoříme hustou hladkou hmotu. Zašleháme rozpuštěnou hořkou čokoládu. Poté po částech vmícháme hladkou mouku promíchanou s kypřícím práškem do perníku společně s bílkovým sněhem. Nakonec přidáme mandlové plátky
Menší bábovičky (o průměru 10 - 15 cm) nebo jiné formičky vymažeme máslem a do 3/4 naplníme čokoládovým těstem. Těsto nám při pečení vyběhne
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Mezitím uložíme formičky do nádoby vylité horkou vodou. Bábovičky by měly být ponořené zhruba do poloviny, budeme je péct ve vodní lázni. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby zhruba na 30 minut. Pak alobal sejmeme a dopékáme dalších 10 - 15 minut
Čokoládové bábovičky s mandlemi necháme mírně vychladnout, pak lehkým potřesením vyklopíme. Čokoládové bábovičky podáváme nejlépe mírně teplé. Můžeme ozdobit ušlehanou smetanou.