Čokoládové bábovičky s mandlemi recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
120 g máslo
25 g kakao
100 g cukr krupice
100 g hladká mouka
80 g mandlové lupínky
máslo na vymazání
1/2 balíčku kypřící prášek do perníku
30 g kvalitní hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Máslo necháme dostatečně povolit

  2. Žloutky, máslo a krupicový cukr vyšleháme, přidáme kakao a vytvoříme hustou hladkou hmotu. Zašleháme rozpuštěnou hořkou čokoládu. Poté po částech vmícháme hladkou mouku promíchanou s kypřícím práškem do perníku společně s bílkovým sněhem. Nakonec přidáme mandlové plátky

  3. Menší bábovičky (o průměru 10 - 15 cm) nebo jiné formičky vymažeme máslem a do 3/4 naplníme čokoládovým těstem. Těsto nám při pečení vyběhne

  4. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Mezitím uložíme formičky do nádoby vylité horkou vodou. Bábovičky by měly být ponořené zhruba do poloviny, budeme je péct ve vodní lázni. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby zhruba na 30 minut. Pak alobal sejmeme a dopékáme dalších 10 - 15 minut

  5. Čokoládové bábovičky s mandlemi necháme mírně vychladnout, pak lehkým potřesením vyklopíme. Čokoládové bábovičky podáváme nejlépe mírně teplé. Můžeme ozdobit ušlehanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!