Pizza Alla Mireček recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek šunka 1 konzerva rajčata 2 dl mléko 2 ks cibule žampióny 200 g mouka hladká vegeta 20 g droždí olivy 1 lžička cukr krupice 100 g mouka polohrubá 2 lžíce olej olivový oregáno 1 lžička soli sýr eidam
Postup Pizza Alla Mireček
Postup přípravy receptu
-
Kvasnice rozpustíme ve vlažném mléce s 1 lžičkou cukru. Počkáme až kvásek vykyne, hned přidáme do mouky (oba druhy mouky předtím dobře smícháme), přidáme olej a sůl. Vypracujeme hladké a vláčné těsto, které se nelepí. Rozdělíme ho na 2 bochníky, přikryjeme průsvitnou miskou nebo utěrkou a necháme vykynout v teple dokud nezdvojnásobí svůj objem
Těsto rukami vyformujeme na oválného koláče a položíme na vymaštěný plech. Na plechu ovál můžeme doformovat, aby bylo těsto uprostřed tenčí a na okraji silnější. Okraje potřeme směsí oleje, 1 česneku a 1/2 lžičky mleté papriky
Omáčka: Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme na oleji, přidáme rozmixovaná rajčata, trochu vegety a rozvaříme. Místo rajčat můžeme použít rajčatový protlak
Připravené těsto potřeme omáčkou, posypeme oregánem, přidáme žampiiony, na proužky nakrájenou šunku, kukuřici, olivy a posypeme nastrouhaným sýrem
Pizzu pečeme v předehřáté troubě na 200°C 8 - 9 minut.