Čokoládové hrušky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 220 g cukr 500 ml voda 220 g čokoláda 4-5 lžic smetana ke šlehání 8 ks kompotované hrušky
Postup Čokoládové hrušky recept
Postup přípravy receptu
-
Kompotované hrušky scedíme a necháme okapat.
V hrnci dáme vařit vodu s cukrem a nalámeme do ní čokoládu. Směs přivedeme za stálého míchání k varu. Jakmile se čokoláda a cukr rozpustí, zmírníme teplotu.
Do čokolády namáčíme suché hrušky. Přebytečnou čokoládu necháme okapat a hrušky dáme na chladné místo ztuhnout.
Zbylou čokoládu opět přivedeme k varu a za stálého míchání ji vaříme, až začne karamelizovat. Když začne karamelizovat, přidáme smetanu, přivedeme ji k varu a odstavíme.
Hrušky v čokoládě rozložíme na dezertní talířky. Dokola je podlijeme čokoládou. Hrušky v čokoládě ihned podáváme. Hrušky také můžeme podélně rozpůlit, naplnit oblíbenou náplní, slepit a pak namáčet.