Čokoládové hrušky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

220 g cukr
500 ml voda
220 g čokoláda
4-5 lžic smetana ke šlehání
8 ks kompotované hrušky

Postup přípravy receptu

  1. Kompotované hrušky scedíme a necháme okapat.

  2. V hrnci dáme vařit vodu s cukrem a nalámeme do ní čokoládu. Směs přivedeme za stálého míchání k varu. Jakmile se čokoláda a cukr rozpustí, zmírníme teplotu.

  3. Do čokolády namáčíme suché hrušky. Přebytečnou čokoládu necháme okapat a hrušky dáme na chladné místo ztuhnout.

  4. Zbylou čokoládu opět přivedeme k varu a za stálého míchání ji vaříme, až začne karamelizovat. Když začne karamelizovat, přidáme smetanu, přivedeme ji k varu a odstavíme.

  5. Hrušky v čokoládě rozložíme na dezertní talířky. Dokola je podlijeme čokoládou. Hrušky v čokoládě ihned podáváme. Hrušky také můžeme podélně rozpůlit, naplnit oblíbenou náplní, slepit a pak namáčet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!