Čokoládové preclíky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 12 dkg máslo 10 dkg kakao 3-4 lžíce mléko 1 balíček prášek do pečiva 40 dkg cukr krupice 2 balíčky vanilkový cukr 50 dkg hladká mouka na potření vejce
Postup Čokoládové preclíky recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme do pěny, přidáme cukr krupici, vanilkový cukr, vejce, kakao a nakonec prosátou mouku s práškem do pečiva a mléko. Přes noc necháme těsto odpočinout v chladu, poté znovu zpracujeme. Vyvalíme z něj válečky silné a dlouhé asi jako tužka a z nich tvoříme preclíky.
Na plechu vyloženém pečícím papírem preclíky ještě potřeme rozšlehaným vejcem. Preclíky pečeme asi 1/2 hodiny v předehřáté troubě.
Preclíků z těsta bývá většinou tak 80 kusů. Uchováváme je v plechové krabici. Musí se péct minimálně 3 týdny před Vánoci, protože trvá dlouho než změknou. Pokud ale nezměknou, dejte do krabice rozkrojené jablko nebo pomeranč.
Čokoládové preclíky podáváme jako vynikající vánoční cukroví k dobré kávě nebo čaji.