Čokoládové preclíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
12 dkg máslo
10 dkg kakao
3-4 lžíce mléko
1 balíček prášek do pečiva
40 dkg cukr krupice
2 balíčky vanilkový cukr
50 dkg hladká mouka
na potření
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme do pěny, přidáme cukr krupici, vanilkový cukr, vejce, kakao a nakonec prosátou mouku s práškem do pečiva a mléko. Přes noc necháme těsto odpočinout v chladu, poté znovu zpracujeme. Vyvalíme z něj válečky silné a dlouhé asi jako tužka a z nich tvoříme preclíky.

  2. Na plechu vyloženém pečícím papírem preclíky ještě potřeme rozšlehaným vejcem. Preclíky pečeme asi 1/2 hodiny v předehřáté troubě.

  3. Preclíků z těsta bývá většinou tak 80 kusů. Uchováváme je v plechové krabici. Musí se péct minimálně 3 týdny před Vánoci, protože trvá dlouho než změknou. Pokud ale nezměknou, dejte do krabice rozkrojené jablko nebo pomeranč.

  4. Čokoládové preclíky podáváme jako vynikající vánoční cukroví k dobré kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!