Vanilkový kuskus s ovocem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
600 ml mléko
1 šálek voda
čokoláda
jahody
banán
1 šálek kuskus
1 lžíce slunečnicový olej
1 balíček vanilkový cukr
citronová šťáva
200 ml smetana ke šlehání
hroznové víno
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
čerstvá meduňka

Postup přípravy receptu

  1. Banány oloupeme a nakrájíme na plátky. Jahody a hroznové víno očistíme a nakrájíme na kousky

  2. Syrový kuskus promícháme s olejem tak, aby se všechna zrnka omastila. Přelijeme ho stejným množstvím vody a přivedeme k varu, ale již nevaříme. Odstavíme z tepla, přikryjeme pokličkou a necháme vodu vsáknout. Sypký kuskus rozprostřeme na dřevěný talíř a necháme vychladnout

  3. Vanilkový krém připravíme z mléka, pudinku a obou druhů cukrů. Uvařený krém stále mícháme, až do zchladnutí, aby se nevytvořil škraloup

  4. Nyní v míse spojíme připravený kuskus s vychlazeným vanilkovým krémem, zakápneme citronovou šťávou a podle chuti přisladíme. Směs necháme v chladu asi hodinu odležet

  5. Mezitím ušleháme ze smetany tuhou šlehačku, kterou lehce vmícháme do odleželé směsi a připravíme k servírování

  6. Na dno misky nebo poháru vložíme nakrájené ovoce, překryjeme vrstvou kuskusového hustého krému, navrch opět položíme ovoce. Vrstvy opakujeme

  7. Vanilkový kuskus s ovocem podáváme se šlehačkou a čokoládou na zdobení. Navrch položíme celou jahodu nebo kuličku hroznového vína a lístek čerstvé meduňky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!