Čokoládově šlehačkový dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
150 g cukr
6 ks vejce
150 g máslo
150 ml mléko
200 g čokoláda na vaření
3-4 lžíce hladká mouka
krém
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček šlehačka v prášku
4 lžíce vanilkový likér
na ozdobu
strouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu těsta šleháme elektrickým ručním šlehačem vejce a cukr v horké vodní lázni po dobu asi 2 minut. Po odstavení ze sporáku vymícháme do krému.

  2. Máslo vyšleháme do pěny a vmícháme do něj krém a rozpuštěnou čokoládu. Polovinu hotového krému dáme stranou pro další postup. Do druhé poloviny krému přimícháme mouku. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a uhladíme. Pečeme při 190 °C asi tak 20 minut.

  3. Upečený korpus vyndáme a vychladíme. Na vychladlý korpus dáme dortovou obruč, nalijeme druhou půlku krému. Necháme vsáknout a vychladíme. Mezitím si připravíme krém na potření ze šlehačky podle návodu na sáčku, vanilkového cukru a likéru. Tímto krémem potřeme čokoládový dort. Dort necháme v chladu ztuhnout.

  4. Čokoládově šlehačkový dort můžeme ozdobit strouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!