Čokoládové suflé po domácku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 120 g cukr 3 ks vejce 110 g máslo 60 g mouka 100 g hořká čokoláda 70% podle chuti máslo na vymazání mouka na vysypání
Postup Čokoládové suflé po domácku recept
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěnou čokoládu, mouku a umícháme hladké řídké těsto.
Máslem vymažeme a moukou vysypeme 6 kávových nebo 4 čajové hrnky a rozlijeme do nich čokoládovou směs. Suflé pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Po upečení opatrně objedeme suflé nožem, aby šlo snadno vyklopit. Suflé by mělo být na povrchu upečené a uvnitř tekuté.
Originálně v receptu stojí, že se má těsto v hrnečku nechat 1 hodinu v lednici a vytáhnout 15 minut před pečením. Zkuste to obojím způsobem a posuďte, co je lepší. Při variantě s chlazením bude třeba protáhnout dobu pečení, aby suflé nebylo uvnitř studené.
Čokoládové suflé po domácku podáváme jako delikátní dezert k různým příležitostem. Já suflé podávám rovnou v hrnečku. Mám tento dezert raději méně propečený a na talíři by se mi asi roztekl.