Čokoládové suflé po domácku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g cukr
3 ks vejce
110 g máslo
60 g mouka
100 g hořká čokoláda 70%
podle chuti
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěnou čokoládu, mouku a umícháme hladké řídké těsto.

  2. Máslem vymažeme a moukou vysypeme 6 kávových nebo 4 čajové hrnky a rozlijeme do nich čokoládovou směs. Suflé pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Po upečení opatrně objedeme suflé nožem, aby šlo snadno vyklopit. Suflé by mělo být na povrchu upečené a uvnitř tekuté.

  3. Originálně v receptu stojí, že se má těsto v hrnečku nechat 1 hodinu v lednici a vytáhnout 15 minut před pečením. Zkuste to obojím způsobem a posuďte, co je lepší. Při variantě s chlazením bude třeba protáhnout dobu pečení, aby suflé nebylo uvnitř studené.

  4. Čokoládové suflé po domácku podáváme jako delikátní dezert k různým příležitostem. Já suflé podávám rovnou v hrnečku. Mám tento dezert raději méně propečený a na talíři by se mi asi roztekl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!